ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

 

Η παραγωγή παραθύρων PVC είναι ένας συνδυασμός πολλών δραστηριοτήτων.Εδώ θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την όλη διαδικασία - από την παραγωγή μέχρι την ανακύκλωση και να διακρίνουμε μεταξύ κατασκευαστών προφίλ, κατασκευαστών κουφωμάτων και εγκατάστασης κουφωμάτων.

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΦΙΛ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ PVC

Ο κύκλος ζωής του παραθύρου PVC ξεκινά με την παραγωγή του κύριου δομικού στοιχείου, δηλαδή του ίδιου του προφίλ. Η διαδικασία είναι τεχνικά δύσκολη. Ο κατασκευαστής πρέπει να προσφέρει ένα πλήρες σύστημα - πλαίσιο, φύλλο, ποτηροθήκες, συμπληρωματικά στοιχεία. Καθορίζει επίσης απαιτήσεις συστήματος για ανοχές κατασκευής, προφίλ ενίσχυσης (οπλισμός), στεγανοποιήσεις, πιθανά πάχη υαλοπινάκων, ακόμη και απαραίτητα στοιχεία για την εγκατάσταση. . Ο κατασκευαστής πιστοποιεί τα προφίλ του και πρέπει να πληρούν ορισμένα πρότυπα - συντελεστής μεταφοράς θερμότητας, ηχομόνωση, σταθερότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος των προφίλ και τον αριθμό των καμερών. Ενώ πριν από 10 χρόνια τα προφίλ 60 mm θεωρούνταν κορυφαίο προϊόν, τώρα υπάρχουν και με πάχος 90 mm Παρέχουν μοναδικά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης (έως 0,80 W / m2K) και δυνατότητα τοποθέτησης διπλών υαλοπινάκων έως 66 mm.

Το κύριο υλικό για την παραγωγή προφίλ παραθύρων είναι το άκαμπτο πολυβινυλοχλωρίδιο, εν συντομία το άκαμπτο PVC. Αυτό το πλαστικό είναι θερμοπλαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υγροποιηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες - μια ιδιότητα που επιτρέπει μεγάλη ποικιλία σχημάτων για πλαστικά παράθυρα. Το υγρό χλωριούχο πολυβινύλιο περνά μέσα από μια μηχανή χύτευσης στα εργοστάσια του κατασκευαστή προφίλ και στη συνέχεια ωριμάζει με ψύξη.

2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ

Η καρδιά του παραθύρου είναι το γυαλί. Το παράθυρο με διπλά τζάμια είναι περίπου το 80% της επιφάνειας ολόκληρου του παραθύρου και επηρεάζει περισσότερο τα μονωτικά χαρακτηριστικά του παραθύρου - θερμομόνωση U (W / m2K), ηχομόνωση R (dB), αντηλιακή προστασία ή ηλιακός παράγοντας , μετάδοση φωτός. Ανάλογα με τη θέση του παραθύρου, συνιστώνται διαφορετικοί τύποι και συνδυασμοί γυαλιού. Για παράδειγμα, το γυαλί χαμηλών εκπομπών (Κ-γυαλί) έχει μια επίστρωση που διατηρεί τη θερμότητα στο δωμάτιο. Συνιστάται για βόρεια και ανατολική έκθεση. Το γυαλί υψηλής ενέργειας (γνωστό ως 4 εποχές) χρησιμοποιείται όταν η έκθεση είναι νότια και εμποδίζει την είσοδο ηλιακής θερμότητας.

Η ποιότητα του υαλοπίνακα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του αποστάτη, μπορεί να είναι αλουμινένιος, αποστάτης υψηλής επιλεκτικότητας (pvc spacer) και θερμοπλαστικός (tps). Η χρήση των δύο τελευταίων μπορεί να προσφέρει έως και 10% καλύτερη θερμομόνωση και να εξαλείψει την πιθανότητα συμπύκνωσης.

Μαζί με τις θερμομονωτικές ιδιότητες των διπλών υαλοπινάκων και την προστασία από τη διάρρηξη (το πλαστικοποιημένο και σκληρυμένο γυαλί έρχεται στη διάσωση), η ηχομόνωση είναι ένα πολύ σημαντικό και όλο και πιο σημαντικό χαρακτηριστικό των διπλών υαλοπινάκων. Είναι δείκτης του βαθμού απορρόφησης των ηχητικών κυμάτων Οι ακουστικές ιδιότητες ενός παραθύρου μετρώνται σε ντεσιμπέλ Συνήθως τα τζάμια των παραθύρων είναι 30-47 dB που αντιστοιχεί σε:

30 dB - θόρυβος μειωμένος κατά 88%

40 dB- θόρυβος μειωμένος κατά 94%

Υψηλότερες τιμές προστασίας από τον θόρυβο επιτυγχάνονται με τη χρήση πολυστρωματικού γυαλιού με ειδικό ηχοαπορροφητικό φύλλο, πλαστικοποιημένο γυαλί (triplex), ασύμμετρη σύνθεση γυαλιού - ο συνδυασμός γυαλιού διαφορετικού πάχους οδηγεί σε καλύτερη απορρόφηση των συντονιστικών ταλαντώσεων.

3. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ

Τα παράθυρα PVC είναι εξαιρετικά πολύπλοκες κατασκευές που απαιτούν πολλά εξαρτήματα, ενσωματωμένο σύστημα παραγωγής, έλεγχο ποιότητας. Κάθε παράθυρο πρέπει να είναι ξεχωριστά κομμένο σε μέγεθος, τζάμι και προσαρμοσμένο στις επιθυμίες του πελάτη όσον αφορά την ασφάλεια, το σχεδιασμό και την ηχομόνωση.

Ένα σημαντικό στοιχείο κάθε παραθύρου είναι το υλικό και τα αξεσουάρ σε αυτό - λαβές, μεντεσέδες, βαλβίδες εξαερισμού.

Το υλικό είναι μια ποικιλία μηχανισμών που βοηθούν στη σύνδεση του φύλλου στο πλαίσιο του παραθύρου. Είναι αυτός που είναι πιο απασχολημένος όταν χρησιμοποιεί το προφίλ και τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι σύγχρονες απαιτήσεις για ποιοτικά εξαρτήματα σχετίζονται κυρίως με τη βασική ασφάλεια και την αντοχή στη διάβρωση. Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότεροι καταναλωτές ποντάρουν στο λεγόμενο αντιδιαρρηκτικά εξαρτήματα για παράθυρα PVC, που τους παρέχει ασφάλεια για το σπίτι ή το γραφείο. Είτε οι πόρτες και τα παράθυρά σας ανοίγουν από πάνω είτε έχουν τρόπο ανοίγματος δύο αξόνων, τα συστήματα κατά της διάρρηξης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε από εγκληματική καταπάτηση της ιδιοκτησίας σας. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στη Γερμανία, περίπου το 80% των κλοπών διαρρηγνύονται από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα. Σύμφωνα με τα παρεχόμενα στοιχεία, το 77% σπάει το υλικό με εργαλεία, το 15% κατά το διαξονικό άνοιγμα παραθύρου, το 6% με το σπάσιμο γυαλιού και το 2% άλλα. Για το λόγο αυτό, οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να προσφέρουν τεράστιο εξοπλισμό ασφαλείας RC2, σχεδιασμένο για εύκολα προσβάσιμα παράθυρα κτιρίων με υψηλό κίνδυνο διαρρήξεων. Αυτός ο τύπος κλειδαριάς προστατεύεται από το άνοιγμα με τη βοήθεια εργαλείων όπως κατσαβίδια, πένσες, σφήνες και άλλα. . Έχουν πολύ υψηλή αντίσταση κατά της διάρρηξης και των βανδαλισμών και τα αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι οι προσπάθειες διείσδυσης με τη βοήθεια αυτών των εργαλείων δεν μπορούν να βλάψουν ούτε το προφίλ του κλειστού παραθύρου. Ο ελάχιστος χρόνος για να ξεπεραστεί η προστασία στην κατηγορία ασφαλείας RC2 είναι 3 λεπτά χρησιμοποιώντας κατσαβίδι, πένσα, σφυρί και σφήνα. Όσον αφορά τα χερούλια - υπάρχει μια τεράστια γκάμα μοντέλων, σχεδίων και χρωμάτων στην αγορά. Συνιστούμε στους πελάτες μας να επιλέξουν μοντέλα sequstik σε χρώμα διαφορετικό από το χρώμα του προφίλ. Καλό είναι να υπάρχει αντίθεση για να τονίζεται στο παράθυρο.

Αφού συναρμολογηθούν πλήρως όλα τα παράθυρα της παραγγελίας, ο κατασκευαστής παραθύρων τα παραδίδει έτοιμα για εγκατάσταση στον πελάτη, όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί το επόμενο βήμα - εγκατάσταση.

4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Τα πλαστικά παράθυρα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά προϊόντα, αλλά έχουν και απόλυτη διάρκεια ζωής. Από μια ορισμένη ηλικία, τα παράθυρα μπορεί να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τη λειτουργικότητα και να μειώσει τις θερμομονωτικές ιδιότητες του παραθύρου. Μετά από μερικές δεκαετίες, η αντικατάσταση των παλαιών παραθύρων μπορεί να έχει νόημα ή να είναι απαραίτητη. Η αντικατάσταση των παραθύρων μπορεί να έχει νόημα για άλλους λόγους. Αφενός, τα νέα παράθυρα αυξάνουν την αξία του ακινήτου, αφετέρου, οι καλές τιμές θερμομόνωσης των σύγχρονων μοντέλων παραθύρων μπορούν να μειώσουν σημαντικά το ετήσιο κόστος θέρμανσης. Έτσι, τα παράθυρα πληρώνονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε νέα παράθυρα, τίθεται φυσικά το ερώτημα πού να πετάξετε τα παλιά παράθυρα. Η απόρριψη είναι δύσκολη στην αρχή, καθώς το παράθυρο αποτελείται από συνδυασμό πλαστικού, γυαλιού, μετάλλου και στεγανοποιητικών υλικών. Αυτά τα υλικά πρέπει πρώτα να διαχωριστούν για να επιτραπεί η ανακύκλωση και έτσι να επιστρέψουν στον κύκλο των υλικών. Τα παλιά παράθυρα ταξινομούνται ως απορρίμματα κατασκευών και επομένως δεν πρέπει να απορρίπτονται μαζί με τα οικιακά απορρίμματα.

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε τους κατάλληλους.

Απόρριψη του προγράμματος εγκατάστασης παραθύρων: Εάν αγοράσετε νέα παράθυρα με εγκατάσταση, ελέγξτε εάν η προσφορά περιλαμβάνει απόρριψη παλαιών παραθύρων. Είναι σημαντικό να μην καταλαβαίνουμε το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή σχέση.

Απόρριψη σε παραγγελθέν δοχείο:

Εάν θέλετε να φροντίσετε μόνοι σας την απόρριψη των παλαιών παραθύρων, η ενοικίαση ενός δοχείου για ανάμεικτα οικοδομικά απόβλητα είναι μια επιλογή. Εδώ τα παράθυρα μπορούν απλά να πεταχτούν εντελώς. Το δοχείο παραλαμβάνεται από την εταιρεία αποκομιδής απορριμμάτων και αργότερα τα παλιά τζάμια αποσυναρμολογούνται στα εξαρτήματά τους.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Φυσικά, θα ήταν κρίμα να τελειώσει η διάρκεια ζωής του παραθύρου PVC με απόρριψη. Ευτυχώς, το πλαστικό είναι πλέον σχεδόν 100% ανακυκλώσιμο και μπορεί να επιστραφεί στην αλυσίδα των πόρων εάν τον χειριστεί σωστά. Διάφορες διαδικασίες διαχωρισμού και επεξεργασίας οδηγούν σε καθαρό, υψηλής ποιότητας κόκκο PVC, από το οποίο μπορούν να κατασκευαστούν νέα παράθυρα.